gifvrije knuffels

Top 5 knuffels zonder microplastics en schadelijke stoffen

Elke ouder weet hoe belangrijk knuffels zijn voor een kind. Helaas zijn de meeste gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester en nylon/polyamide, die schadelijke stoffen en microplastics kunnen afgeven (check ook onze blog: Microplastics in knuffels voor kinderen). Veel kids slapen met hun knuffel(s) en baby’s en peuters sabbelen en kauwen erop. Zo kunnen die schadelijke stoffen hun lichaam binnenkomen. Eenmaal geïntroduceerd, zal je kind zich waarschijnlijk erg hechten aan zijn nieuwe vriendje en kom je er niet meer vanaf. Daarom is het belangrijk om meteen een knuffel te kiezen van natuurlijke, biologische materialen zonder microplastics en giftige stoffen.

Wij hebben een aantal knuffels gevonden die voor 100% uit natuurlijk materiaal bestaan. Een natuurlijke buitenkant met een synthetische (gerecyclede) vulling vinden wij te risky, omdat knuffels vaak scheurtjes krijgen en kids ze gewoon door blijven knuffelen. Geen polyester vullingen dus.

Onze top 5 less toxic knuffels voor kinderen:

  • Senger gans warmtekussen, gemaakt van 100% biologisch katoen waarbij het hoofd en de voeten zijn gevuld met biologische wol. De gans heeft een warmtekussen binnenin, gemaakt van biologische spelt of kersenpitten. Ideaal bij pijnlijke krampjes.
  • Sigikid knuffel vos, gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen met een vulling van schapenwol (geen polyester, dus mooi van buiten én binnen). Kleuren en afwerkingen op waterbasis en zonder schadelijke stoffen. En zo lief!
  • Nanchen Natur pop, handgemaakt van biologisch katoen en gevuld met biologische schapenwol van gecontroleerde biologische veehouderij. Je ziet dat deze poppen met veel liefde zijn gemaakt, en dat maakt ze natuurlijk extra leuk.
  • Hoppa kat knuffeldoekje, gemaakt van 100% biologisch GOTS-gecertificeerd katoen en gevuld met 100% maïsvezels. Het knuffeldoekje is geverfd met niet-giftige kleuren en vrij van hormoonverstoorders en andere schadelijke stoffen. Een heel schattig en verantwoord knuffeltje voor baby’s.
  • Mababu eend knuffeldoekje, gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Nog zo’n fijn knuffeldoekje voor baby’s!

Deel je tips: Ben je zelf nog een leuke non-toxic knuffel tegengekomen die je met ons (en de less toxic please-community) wilt delen? Plaats dan even een comment. We zijn heel erg benieuwd.

 

Disclaimer (Do Your Own Research): We delen met alle liefde onze ervaringen en kennis met je die we hebben opgedaan in onze zoektocht naar een gifvrij leven. Tegelijkertijd willen we wel benadrukken dat jij als enige verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid (dat spreekt voor zich, toch?). De informatie die we hier delen is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en is geen persoonlijk medisch advies. Iedereen is uniek, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. 

*Deze blog bevat affiliate-links, wat betekent dat als je op de affiliate-link klikt en een artikel koopt, wij een commissie ontvangen. Daarmee kunnen we nieuwe producten gaan testen en de less toxic community uitbreiden. Meer weten over hoe we producten selecteren en we onze integriteit behouden? Bekijk onze selectieprocedure.

 

Back to blog

Leave a comment