percolator zonder aluminium

Beste percolators zonder aluminium (onze low tox keuze)

Oké, dit was wederom geen hele makkelijke zoektocht. De meeste percolators zijn namelijk gemaakt met aluminium en kunststof en vinden wij verre van optimaal. Maar het is gelukt, we hebben er drie gevonden die aan onze eisen voldoen! Dit waren onze criteria: 

  • Geen aluminium
  • Geen kunststof
  • Hoogwaardig materiaal
  • Geschikt voor inductie

 En dit zijn ze dan!

 

Percolator - 6 Kops - NANDO – Gefu

Deze stijlvolle percolator van het Duitse merk Gefu is volledig gemaakt van hoogwaardig RVS. Geen kunststof handvat of losse knopjes van kunststof dus. De filter is ook van RVS. Hij is verder geschikt voor inductie en mag in de afwasmachine, wat wel zo makkelijk is natuurlijk. Je hebt hem 4 kops of 6 kops.

 

Giannina Percolator - 3003010 – 3 Kops

De ‘Giannina’ percolator, gemaakt door een Italiaans familiebedrijf, is echt een pareltje. Hij is volledig gemaakt van gepolijst, glanzend RVS, geschikt voor inductie en makkelijk schoon te maken. Afhankelijk van de positie van het filterelement, dat op twee verschillende hoogtes kan worden geplaatst, bereidt hij 1 of 3 kopjes espresso.

 

Bialetti Percolator – 6 Kops

Hoewel deze Bialetti percolator een polyamide handvat heeft, is de rest wél helemaal van RVS. Dat is dus een stuk veiliger dan de traditionele Bialetti van aluminium. Daarbij is deze percolator goed betaalbaar, ook voor inductie en ja, het blijft natuurlijk een iconisch koffiepotje met dat grappige mannetje erop.

 

 

Deel je tips: Ben je zelf nog een goede non-toxic percolator tegengekomen die je met ons (en de less toxic please-community) wilt delen? Plaats dan even een comment. We zijn heel erg benieuwd.

Disclaimer (Do Your Own Research): We delen met alle liefde onze ervaringen en kennis met je die we hebben opgedaan in onze zoektocht naar een gifvrij leven. Tegelijkertijd willen we wel benadrukken dat jij als enige verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid (dat spreekt voor zich, toch?). De informatie die we hier delen is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en is geen persoonlijk medisch advies. Iedereen is uniek, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. 

*Deze blog bevat affiliate-links, wat betekent dat als je op de affiliate-link klikt en een artikel koopt, wij een commissie ontvangen. Daarmee kunnen we nieuwe producten gaan testen en de less toxic community uitbreiden. Meer weten over hoe we producten selecteren en we onze integriteit behouden? Bekijk onze selectieprocedure.

 

Back to blog

Leave a comment