Zelf calendula olie maken

DIY skincare: zelf calendula olie maken

In de meeste skincare producten vinden we nasty chemicaliën. Die horen niet thuis op je huid. Gelukkig zijn er veel goede DIY skincare recepten. Natuurlijke skincare zonder toxische chemicaliën is een stuk gezonder voor je huid (en voor je portemonnee). 

Calendula olie kun je heel eenvoudig zelf maken van de goudsbloem. De olie kun je op veel verschillende manieren gebruiken, maar wij vinden hem zelf erg fijn als extra skincare in de herfst- en wintermaanden (wanneer de huid vaak droog en geïrriteerd is). Breng de olie dagelijks aan op je huid als een serum en masseer het goed in. Je zult zien dat je huid rustiger wordt en haar natuurlijke glans terugkrijgt.

In deze blog leer je jouw eigen less toxic calendula olie te maken. Maar eerst...

 

Welke voordelen heeft calendula olie?

Calendula doodt schimmels, is ontstekingsremmend, kalmeert en herstelt de huid, verlicht pijn, doet wonderen voor acne... en alsof dat niet genoeg is, hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat de goudsbloem beschermt tegen cardiovasculaire ziektes, kanker en beroertes. Kortom, welke voordelen heeft de goudsbloem eigenlijk niet?

 

Hoe maak je zelf calendula olie?

Dit heb je nodig:

  • Gedroogde goudsbloemen om een potje mee te vullen 
  • Een schoon en gesteriliseerd glazen potje
  • Olie naar keuze (bijvoorbeeld amandelolie, olijfolie of jojoba-olie)

Wij hebben de goudsbloemen zelf geplukt in de moestuin en vervolgens een dag laten drogen totdat alle vocht eruit was getrokken. Maar je kunt ze natuurlijk ook in de winkel kopen (ga voor 100% biologisch en haal alle stengels eraf: voor de olie gebruiken we enkel de bloemen).

Vervolgens vul je een glazen potje voor 3/4 met de gedroogde goudsbloemen. Giet de olie die je hebt uitgekozen in het potje met de bloemen, zodat de bloemen goed ondergedompeld zijn in de olie. 

Het potje laat je 4 tot 6 weken staan op de vensterbank (of een andere zonnige plek in je huis). Schud het potje dagelijks even. 

DIY calendula olie

Na vier tot zes weken kun je de goudsbloemen uit de olie filteren met een vergiet. Bewaar de olie op een koele en donkere plek. Zo kun je er wel een jaar lang plezier van hebben!

Back to blog

Leave a comment