Klachten & Garanties

Op alle producten die jij bij Less Toxic Please hebt gekocht, geldt de wettelijke garantie. Dit houdt in dat jij altijd recht hebt op een deugdelijk (‘goed’) product. Je mag verwachten dat een product dat je bij Less Toxic Please hebt gekocht, datgene is of doet wat jij er, redelijkerwijs, van mag verwachten. Wat je mag verwachten van een product, hangt onder meer af van het soort product en de informatie die je hebt gekregen. Dat betekent dus ook dat als jij onrealistische verwachtingen hebt, Less Toxic Please hier niet verantwoordelijk voor is.    

Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zal Less Toxic Please kosteloos zorg dragen voor reparatie of (indien reparatie redelijkerwijs niet mogelijk is) vervanging. Neem contact met Less Toxic Please op via e-mail (info@lesstoxicplease.com) of vul het contactformulier in, en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met een oplossing.   

Heb je een klacht? We hopen natuurlijk van niet, maar het kan altijd gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent met het product of onze service.  

Ben je niet tevreden? Laat dit dan weten door een e-mail te sturen naar info@lesstoxicplease.com. Vermeld in jouw e-mail in ieder geval jouw naam, bestelnummer, en omschrijving van de klacht. Less Toxic Please reageert in principe binnen 5 dagen op jouw klacht. Indien het niet mogelijk is om een inhoudelijke of definitieve reactie te geven binnen deze termijn, zal Less Toxic Please in ieder geval de ontvangst van jouw klacht bevestigen en krijg je van Less Toxic Please een indicatie van de termijn waarbinnen Less Toxic Please verwacht jou een inhoudelijke of definitieve reactie te kunnen geven. 

Jij hebt als consument ook de mogelijkheid om jouw klacht voor te leggen aan het Europese online geschillenbeslechtingsplatform. Dit ODR platform kan je vinden op: http://ec.europa.eu/odr.