The movement (doe mee♥)

The Movement (en hoe het begon)

In 2023 zijn wij, drie zussen, gestart met LESS TOXIC PLEASE. Enkele jaren geleden zijn we begonnen aan onze zoektocht naar een less toxic leven, en al snel sloten (nog meer) familieleden en vrienden zich bij ons aan. Naarmate we steeds vaker werden gevraagd om tips en advies door onze directe omgeving, groeide het besef dat we onze waardevolle kennis graag wilden delen met een breder publiek. Zo ontstond bij ons het verlangen om een platform te creëren waarin LESS TOXIC PLEASE niet alleen onze persoonlijke reis was, maar ook een bron van inspiratie en praktische informatie voor iedereen die streeft naar een less toxic levensstijl.

Wanneer je begint met een 'less toxic' leven, heb je waarschijnlijk geen idee waar je moet beginnen. Er is zoveel informatie te vinden, er zijn ontzettend veel tegenstrijdigheden en misleidende marketingclaims van bedrijven maakten het er niet makkelijker op. De afgelopen decennia is er bovendien een enorme focus gekomen op duurzaamheid. Daar is LESS TOXIC PLEASE absoluut niet op tegen. Maar we lijken iets cruciaals vergeten te zijn: duurzame producten zijn niet per definitie gezond.

Wij besloten actie te ondernemen en richtten daarom LESS TOXIC PLEASE op om mensen bewust te maken van wat er in onze dagelijkse producten zit. Tegelijkertijd willen we ook een alternatief bieden. Alleen maar angst zaaien is niets voor ons. Bovendien: te veel angst voor toxic kan óók ontzettend toxic zijn. Daarnaast zijn niet alle chemicaliën per definitie slecht voor je. We krijgen alleen veel te veel binnen, waardoor de emmer vaak overstroomt en dat kan weer leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

LESS TOXIC is dan ook onze missie: de toxic burden zoveel mogelijk te verkleinen.