Retourneren

Koopovereenkomst ontbinden 
Ben je toch niet helemaal tevreden met je bestelling? Geen probleem, je kunt je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst door jou of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, ontbinden zonder opgave van redenen (dit is jouw herroepingsrecht). Ook als je jouw bestelling nog niet hebt ontvangen, kun je de overeenkomst al ontbinden. Less Toxic Please wacht dan wel met terugbetalen totdat Less Toxic Please het product heeft ontvangen, of totdat jij bewijst dat je het hebt teruggestuurd (afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt).   

Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, kan je het modelformulier voor ontbinding / herroeping invullen. Je kan Less Toxic Please ook op een andere manier laten weten dat je jouw bestelling wilt ontbinden. Je kan bijvoorbeeld mailen naar info@lesstoxicplease.com waarin je aangeeft gebruik te willen maken van jouw herroepingsrecht. Let er dan wel even op dat je dezelfde informatie verstrekt, als de informatie die op het modelformulier is opgenomen.  

Nadat je hebt aangegeven gebruik te willen maken van jouw herroepingsrecht, heb je nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen aan Less Toxic Please. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Let op: de retourkosten zijn voor jouw rekening. Je dient dus zelf de kosten te betalen voor het terugsturen van het product naar Less Toxic Please.  

Less Toxic Please waardeert het als je aangeeft waarom je de bestelling wilt ontbinden. Hiertoe ben je echter niet verplicht.  

Retouradres 
Stuur het product naar: Less Toxic Please | Nieuw Schoonoordstraat 22, 3742 AZ in Baarn 

Versturen 
Verstuur je retour op eigen kosten naar het retouradres van Less Toxic Please. 

Stap 1: Zorg dat het product goed is verpakt. Maak indien mogelijk gebruik van de originele verpakking. Geef duidelijk aan welk product je wilt retourneren.  

Stap 2: Schrijf of plak het adres van Less Toxic Please duidelijk op het pakket en zorg ervoor dat de oude verzendlabels zijn verwijderd en/of onleesbaar zijn gemaakt. 

Stap 3: Breng het pakket naar een verzendpunt.  

Versturen kan via elk postkantoor (PostNL, DHL, UPS, DPD etc.) in jouw buurt. Zorg dat je een verzendbewijs met track & trace code van het verzendpunt ontvangt en bewaar deze goed totdat het bedrag is terugbetaald op je rekening. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor een goede aankomst van de retourzending.  

Uitzonderingen op het herroepingsrecht 
Het herroepingsrecht is o.a. uitgesloten voor de volgende artikelen: 

  • De levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde zaken, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn (maatwerk producten). 
  • Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. 
  • Producten die snel bederven of verouderen. 
  • De levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd. 

Retourvoorwaarden 
- Je dient de bestelling binnen de bedenktijd (uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de bestelling) te ontbinden. Valt de 14e dag in het weekend of op een feestdag? Dan eindigt de bedenktijd op de eerstvolgende werkdag.  

- Producten dienen binnen 14 dagen nadat je de bestelling hebt ontbonden, te worden opgestuurd naar het retouradres (zie hierboven, onder kopje “Retouradres”). 

-Stuur je een deel van de bestelling terug en behoud je het andere deel? Dan worden er geen verzendkosten terugbetaald. 

- De kosten van de retourzending zijn voor jou. 

- Je mag het product tijdens de bedenktijd alleen gebruiken om het te kunnen beoordelen. Je probeert het product dus uit zoals je dat in een fysieke winkel zou doen. Je bent aansprakelijk voor waardevermindering van het product als je het product gebruikt en dit gebruik verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Zorg er dus voor dat je netjes met het product omgaat en het product compleet en niet beschadigd is. Eventuele waardevermindering van het product wordt verrekend met het terug te storten bedrag, of het product wordt naar je teruggestuurd na betaling van de verzendkosten.  

Terugbetaling 
Na de dag van ontvangst van je verklaring tot ontbinding, ontvang je binnen 14 dagen de door Less Toxic Please ontvangen betalingen terug. Je krijgt het volledige aankoopbedrag terug en de verzendkosten, met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door Less Toxic Please aangeboden goedkoopste standaardlevering.  

Stuur je een deel van de bestelling terug? Dan worden de verzendkosten niet terugbetaald. Less Toxic Please betaalt je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Less Toxic Please mag wachten met terugbetalen totdat Less Toxic Please het product heeft ontvangen, of totdat jij bewijst dat je het hebt teruggestuurd (afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt).    

Modelformulier voor ontbinding / herroeping  
Klik hier om het Modelformulier voor ontbinding / herroeping te downloaden. 

Meer info? 
Als je nog vragen hebt, kun je altijd een e-mail sturen naar info@lesstoxicplease.com of het contactformulier invullen. Less Toxic Please streeft ernaar om jouw vragen binnen 2 werkdagen te beantwoorden.