Simpele ontgiftingsrituelen (detox time)

Simpele ontgiftingsrituelen (detox time)

Er zijn eenvoudige ontgiftingsrituelen die je kunt doen om je lichaam te ondersteunen bij het natuurlijke ontgiftingsproces. Zo kun je de body burden, de ophoping van gifstoffen in je lichaam, verkleinen. Hier zijn enkele detox voorbeelden die wij zelf graag toepassen:

 

Tong schrapen

Gebruik in de ochtend, voor het tandenpoetsen, een zilveren of koperen tongschraper om dat witte laagje afval op je tong eraf te schrapen. Het is een supersimpele manier om toxinen te verwijderen en je krijgt er nog een frisse adem van ook.

Warm water drinken in de ochtend

Drink een glas warm water na het tandenpoetsen, eventueel met vers citroensap. Hiermee spoel je afvalstoffen die zich in de nacht hebben verzameld, uit je lichaam. Citroenwater kan verder helpen bij het stimuleren van de spijsvertering.

Dry brushing

Gebruik een droge borstel met natuurlijke haren om je huid zachtjes te borstelen voordat je gaat douchen. Dit doe je om de bloedsomloop te stimuleren, dode huidcellen te verwijderen en afvalstoffen uit te scheiden. Door het borstelen activeer je het lymfesysteem, een van de uitscheidingsorganen. Wij zijn zelf fan van de droogborstel van Loïs Lee.

Detox kruidenthee

Maak elke dag een potje thee met gedroogde kruiden (liever geen theezakjes). Heel krachtig en ontgiftend zijn bijvoorbeeld: brandnetel, paardenbloem(wortels), kurkuma, groene thee, verse munt en gember, en Ayurvedische KKV-thee (komijn-, koriander- en venkelzaad).

Gifstoffen uitzweten

Zweet het uit. Regelmatig zweten, bijvoorbeeld door middel van een sauna of stoombad, kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen via de huid. Zorg dat je erna voldoende drinkt om gehydrateerd te blijven.

Cupping

Dit is bijzonder effectief om afvalstoffen naar de oppervlakte te brengen. Doordat de gifstoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en afgevoerd worden via de poriën in de huid.

Detox yoga

Bepaalde yogahoudingen of asana’s kunnen het reinigingsproces van het lichaam geweldig stimuleren. Denk aan gedraaide houdingen of twists die het spijsverteringsstelsel activeren.

Chakra-reiniging

Naast je lichaam wil je misschien ook je chakra’s of energiecentra schoonmaken, zodat je je ontdoet van schadelijke energieën. Ontgiften doe je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal!

  

    Disclaimer (Do Your Own Research): We delen met alle liefde onze ervaringen en kennis met je die we hebben opgedaan in onze zoektocht naar een gifvrij leven. Tegelijkertijd willen we wel benadrukken dat jij als enige verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid (dat spreekt voor zich, toch?). De informatie die we hier delen is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en is geen persoonlijk medisch advies. Iedereen is uniek, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. 

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen